Det er blevet september. Måneden, hvor vi for alvor mærker, at ferien er slut. Det er nu vi siger på gensyn til sommeren og hej til arbejde, madpakker og vasketøj.

Solen har mistet lidt af sin kraft og træerne slipper stille sine blade. Det bliver tidligere mørkt nu og edderkopperne kryber indendørs. Vi kan måske nå den sidste badetur ved stranden, inden vandet bliver for koldt og vi sukker efter alle de oplevelser, som vi heller ikke nåede denne sommer. For selv om det danske sommervejr i den grad har været med os, så kan det være utrolig svært, at indse, at det er slut med de lange lyse aftener, kolde drikke med vennerne, dage ved stranden og alt det andet lækre der hører sommeren til. Men videre, det skal vi. Sådan er det hele nu en gang indrettet.

Så ja, sommeren er slut og nu er der bare tilbage, at glæde os over den tid der nu er på vej. Efteråret. For selvom den kommende årstid kan være en kold og våd fornemmelse, så kan efteråret noget helt særligt. For september er tiden, hvor saftige pærer og æbler kalder på, at blive plukket og spist i sin naturlige, sprøde form eller tilberedt til lækre retter og friske desserter. Brombærenes sødme kan nydes efter jagten på de små bær i skovens krat og i det hele taget viser naturen sig fra sin rigtig smukke side her i det tidlige efterår.

Det er svært ikke at bemærke alle de smukke farver, som efteråret gavmildt viser frem. De røde, gule og orange farver stråler om kap med efterårssolen, som synes helt fantastisk, når solstrålerne rammer vores kind.

Med en kop varm kaffe i hånden og en god tyk bluse på, kan efterårets friske luft nydes på terrassen, mens alle de fine indtryk fra naturen tages ind. Du kan vælge, at hænge fast i den sommer, som du, af forskellige grunde, har lidt svært ved at slippe, eller du kan være i dét, der sker omkring dig nu, og nyde, at det smukke efterår er på vej. Det er dig, og kun dig, der bestemmer hvor dit fokus skal ligge.

Jeg håber du får en skøn september måned!

Septemberhilsner

Tina Stentebjerg – stresskonsulent, coach og foredragsholder

 

P.S Hent, mine 5 bedste råd til mindre stress og mere overskud lige her.