Har du efterårsferie og får du hjertebanken alene ved tanken om, at du skal planlægge en masse aktiviteter for hele familien, for at ferien bliver så indholdsrig og spændende som muligt? Så skal du måske lige sænke forventningerne lidt og finde ud af, hvilken ferie du i virkeligheden har brug for.

En stille efterårsferie er måske der, hvor du kan se dine børn fra nye vinkler. I har ikke travlt og tempoet er lidt mere tilbagelænet. Måske en enkelt dag i nattøj hele dagen, hvor dagen bare flyder stille af sted uden mål og med.

Måske er det netop her, du hører om ting, som dine børn ellers aldrig fortæller om. Eller du opdager at den yngste faktisk er ved at kunne udtrykke sig med sproget langt mere, end du havde tænkt, han kunne.

Her får du 10 gode idéer til aktiviteter I sammen kan lave i ferien, hvor nærvær og afslapning er i fokus. Rigtig god ferie!

 1. Saml kastanjer og lav kastanje dyr.
 2. Gå en tur og snak om, alle de ting i ser. Måske ser I noget, I ikke har lagt mærke til før?
 3. Byg en hule indenfor. Find alle de tæpper og dyner I har og hæng dem over borde eller stole.
  Lad være med at tage styringen, men lad børnene have lederkasketten på. Bare leg med.
 4. Ryd køkkenet og bag boller, pølsehorn, pizzasnegle, pandekager eller hvad der nu er favoritten hjemme hos jer. Måske kan I bage en dobbelt portion til fryseren, som I kan tage op til madpakken, når hverdagen starter igen.
 5. Leg “tampen brænder”.
 6. Spil jeres yndlings brætspil. Sluk fjernsynet, læg mobiltelefonerne væk, lav en god kop te/kaffe og en stor kande saftevand og lad så spillet begynde.
 7. Lav hjemmelavet modellervoks. Det er super nemt, billigt og børnene kan bruge timer på at lege med det.
 8. Tag til stranden i den friske efterårsluft. Her kan I finde en masse forskellige sten, som I kan tage med hjem og lime dem sammen til sjove figurer (brug en limpistol). Tang er perfekt til hår, og muslinger kan bruges som hat, arme og ben.
 9. Byg med LEGO eller lav en lille by med alt hvad der kan bruges i huset. Vær kreativ. Børnene har sikkert en masse små figurer på værelset eller måske har du ting i skrivebordsskuffen eller køkkenet, som kan bruges. Lad være med, at pakke det væk når legen er slut. Lad det stå i nogle dage, eller ugen ud.
 10. Gå ud i naturen og find blade i de smukke efterårsfarver. Drys dem med lidt glimmer og lim dem på syltetøjsglas. Put et fyrfadslys i glasset og så har du den fineste hjemmelavede lanterne til de mørke aftener.